Opskrifter

Laks med krydderurtemos

Fredag, 15. juni 2012af Redaktion
Med lækker mos af bønner, purløg, rucola og kørvel

(4 pers.)
20 min. + bønneudblødning og kogning

4 stk. laksefilét uden ben og skind
1 usprøjtet lime eller citron
2-3 spsk. flydende, klar honning
1 spsk. grov sennep
250 g hvide cannellini bønner
30 g smør
1 dl cremefraiche
1 fed knust hvidløg
100 g rucola
½ bundt purløg
½ bundt kørvel
Salt og peber


Udblød bønnerne natten over og kog dem i 50 min. De skal kunne moses, så lad dem evt. koge lidt længere og trække i kogevandet. Læg laksen i et smurt, ovnfast fad, riv skal af lime eller citron over laksen. Rør citrussaften med sennep og honning og smør det på laksen. Stil fadet i ovnen ved 225° i 8 min. Mos bønnerne i en gryde med smeltet smør og lidt vand, tilsæt cremefraiche, hvidløg, salt og peber og varm det op. Vend de skyllede krydderurter og rucola i og lad dem varmer med i 10 sek.
Serveres med citronbåde til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

SØD SERVERING

Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Ørred med spidskål og brøndkarsesovs
Skindstegt rødfisk med spinatsauce
Krebsedeller med rodsalat







Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop